Ügyészség

2023.04.24. 08:44

Vasi szülők súlyosan elhanyagolták és rendszeresen verték kiskorú gyermekeiket - többet nem árthatnak nekik

vaol.hu

Forrás: Pixabay

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Vas Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága szülői felügyeleti jog megszüntetése és a kiskorú gyermekekkel való kapcsolattartás megtiltása iránt nyújtott be keresetet azzal a nővel és férfival szemben, akik a kereseti kérelem szerint három kiskorú gyermeküket súlyosan elhanyagolták és agresszív magatartásukkal veszélyeztették. A szülőkkel szemben korábban a Körmendi Járási Ügyészség emelt vádat három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, mely alapján a Körmendi Járásbíróság az apát végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, az anyát pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. 

Mivel az alperesek a gyermekeik sérelmére elkövetett szándékos bűncselekmény miatti elítélésüket, illetve a kiskorúak nevelésbe vételét követően sem voltak képesek és hajlandóak változtatni erőszakos életvitelükön, a gyermekeket gondozó gyermekvédelmi intézménnyel nem működtek együtt, továbbá a nevelésbe vételre okot adó magatartásukon nem változtattak, ezért – a vonatkozó jogszabályi rendelkezés alapján – a járási ügyészség keresetet nyújtott be a bírósághoz. Az ügyészi állásponttal a Körmendi Járásbíróság és a másodfokon, a szülők fellebbezése folytán eljáró Szombathelyi Törvényszék is egyetértett, és megszüntette az alperesek szülői felügyeleti jogát, valamint megtiltotta a gyermekekkel való kapcsolattartásukat.

Kiemelt képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában