Vádemelés

2023.05.09. 08:12

Először ököllel, majd késsel bántalmazta rabtársait a szombathelyi börtönben, egyikük súlyosan megsérült

vaol.hu

Forrás: VN-archív

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint a szombathelyi börtönben – azért mert el akart költözni a számára kijelölt zárkából – az egyik zárkatársát ököllel többször arcon ütötte és egy késsel a combján megvágta. A bántalmazott férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el. 

A vádlott a sértett védelmére kelő másik fogvatartottat is hasonló módon bántalmazta, őt szintén arcon ütötte és a kezét megvágta. Utóbbi férfi nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el. A járási ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta az erőszakos többszörös visszaeső vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában