Jogerős

2023.05.20. 15:30

Halálos baleset Sárvárnál - Műszaki hiba történt, a bíróság felmentette az autó vezetőjét

A Sárvári Járásbíróság bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben.

Szombathelyi Törvényszék

Forrás: VN-archív

 A vád szerint 2021 augusztusában, a 88-as számú főúton egy balra ívelő kanyart követően elveszítette uralmát gépjárműve felett és letért a kavicsos útpadkára. A sofőrnek sikerült visszakormányozni az autót az úttestre, azonban átsodródott a szemközti forgalmi sávba és összeütközött egy ott közlekedő másik gépkocsival.

A baleset következtében a vádlott által vezetett személygépkocsi egyik utasa a helyszínen az életét vesztette, a másik két utasa nyolc napon túl gyógyuló súlyos, illetve maradandó sérüléseket szenvedett el.

A bírósági eljárásban kirendelt igazságügyi műszaki szakértő szakértői véleménye alapján megállapítást nyert, hogy a balesetet műszaki hiba, és nem a vádlott mulasztása okozta, így az ügyben felmentő ítélet született, amely jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában