Állatkínzás

2023.05.14. 17:50

Macskákat gyilkolnak a szomszédos vármegyében? - Nyomravezetői díjat tűztek ki a faluban - fotó

Nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki a halászi "macskagyilkos" nyomára vezet. A helybéli Balka István internetes bejegyzése arról szól, hogy több cica is áldozatául esett az elmúlt hónapokban a fagyállóval átitatott falatkáknak.

vaol.hu

A legutóbb elpusztult szerencsétlen állaton sem segített a gyors orvosi segítség sem.

Macska- és kutyatulajdonosok figyelmét hívja fel a kedvenceiket fenyegető veszélyre bejegyzés egy halászi közösségi oldalon - írja a kisalfold.hu. 

Balka István írásában azt állítja, hogy az elmúlt időszakban valaki fagyállóval áztatott étellel mérgezte meg az állatokat. "Tavaly szeretett Béci cicánkat kellett elaltatni hosszú és gyötrelmes kínlódása után, nemrég pedig ez a szegény cica esett be hozzánk az udvarra szintén hasonló állapotban!" - fogalmaz a bejegyzés, melyhez fotókat is csatoltak. Egyet a legutóbb elpusztult macskáról, egyet pedig arról a községrészről, ahol a mérgezések előfordultak.

"A szembe szomszéd cicája is eltűnt a napokban. Szegény állatot elvittem az állatorvoshoz, vérvizsgálat után kiderült, hogy menthetetlen, sajnos el kellett altatni. Itt vagy tőlem nem messze, de az biztos, hogy a közelben. Ha megfoglak, meleged lesz" - üzent a feltételezett elkövetőnek az írás.

"A rendőrségi feljelentést megtettem ismeretlen tettes ellen állatkínzásért! Ha valaki információval rendelkezik erről a személyről, kérem, ne tartsa magában! Ha az általad adott információk alapján elkapják az állatkínzót, 50 ezer forint nyomravezetői díjban részesülsz! Mindenki alaposan nézzen körül az állatai mozgásterületén! Egyben keressük a cica tulajdonosát, egy fiatal ivaros szürke kandúr volt, szegénykém!"

A bejegyzés kommentelői megerősítették a szerző gyanúját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában