Áradás

2023.06.25. 22:20

Áradások okoztak halálos áldozatot Arad megyében, több településen kitelepítésre van szükség

Arad megyében egy 75 éves férfi életét vesztette az áradások következtében vasárnap. A hatalmas mennyiségű csapadék miatt több településen tucatnyi embert kell kitelepíteni - közölte Iustin Cionca, Arad megyei tanácselnök.

vn / mti

Arad megyei önkormányzati vezető szerint a térségben hosszú idő óta nem volt ekkora természeti katasztrófa. Két településen közel 60 házat és egy utat rongált meg az esőzés és a következő áradás - tudósít az MTI.

A 75 éves férfit a házának udvaráról ragadta el az ár, és öt kilométerrel távolabb fedezték fel a holttestét. A térségben rövid idő alatt négyzetméterenként mintegy 200 milliméter csapadék hullott.

Solymosbucsán és Honctőn (Gurahont) mentőegységeknek kellett kimenekíteniük az embereket autókból és padlásokról. Iustin Cionca elmondta, hogy egy út és 60 ház megrongálódott az áradások miatt, és a lakókat ki kell telepíteni. A hatóságok segítenek a károk elhárításában és felmérésében.

Erdély több megyéjében áradások keletkeztek a szombati és vasárnapi heves esőzések nyomán. A lezúduló víz településeket szigetelt el és utakat tett tönkre. A meteorológusok Románia 36 megyéjére hétfő délelőttig érvényes első- és másodfokú viharjelzést adtak ki, több erdélyi megyében árvízriadó is van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában