Vádemelés

2023.06.14. 07:33

Ezt jól kisütötte: testvére adatait diktálta be a rendőröknek a vezetéstől eltiltott szabálytalankodó sofőr Rábahídvégen

Vas Vármegyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: MW/archív

Fotó: Huszár Márk

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége és szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint alig egy hónappal azután, hogy engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt a szabálysértési hatóság eltiltotta a közúti járművek vezetésétől, 2023 februárjában Rábahídvégen személygépkocsit vezetett. A vádlottat a rendőrök azért ellenőrizték, mert figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát, amely miatt az intézkedő járőr helyszíni bírság kiszabását helyezte kilátásba. 

A vádlott az igazoltatás során nem tudott átadni személyazonosító okmányt, ezért testvére adatait diktálta be. Emiatt a testvére nevére állították ki a helyszíni bírságról szóló nyomtatványt, amit később sztornóztak. A büntetőjogi szabályozás szerint hamis vád vétségét követi el – többek közt – az, aki mást hatóság előtt szabálysértéssel vagy közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegéssel hamisan vádol. A vádlott azzal, hogy az intézkedő rendőrnek valótlanul a testvére adatait adta meg, őt hamisan vádolta szabálysértés elkövetésével. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában