Eljárás indult

2023.06.19. 08:25

NATURA 2000-es területre borított le több köbméter építési-bontási hulladékot egy férfi Vasban

Vas Vármegyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Vas Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága a környezet védelme érdekében lépett fel és hatósági eljárást kezdeményezett, mert egy férfi 2022 év végén és 2023 februárjában kiemelt természetvédelmi  – NATURA 2000 – területen jogellenesen helyezett el több köbméter építési-bontási hulladékot, valamint zöldhulladékot, annak ellenére, hogy a hulladékok szállítására és elhelyezésére nem rendelkezett hatósági engedéllyel. Az ügyész ezért a férfival szemben hulladékgazdálkodási bírság kiszabását és a hulladékok felszámolására irányuló hatósági eljárás lefolytatását kezdeményezte a Vas Vármegyei Kormányhivatalnál.

Az ügyészségről szóló törvény rendelkezései szerint az ügyész a tudomására jutott jogsértés vagy jogszabálysértő mulasztás miatt jogszabályban megállapított feltételek fennállása esetén büntető, fegyelmi, szabálysértési, illetve hatósági eljárást, büntetés-végrehajtási ügyekben kártérítési eljárást is kezdeményez.

Az érintett személlyel szemben egyidejűleg büntetőeljárás is indult hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában