Karambol

2023.06.23. 12:14

Négyen sérültek meg Szombathely határában egy súlyos balesetben - helyszíni fotók, videó

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Pénteken délelőtt egy Renault Zoé személyautó haladt Szombathely határában az Ipari úton, ahonnét a sofőr balra, a 87-es útra akart kanyarodni. Az autó vezetője figyelmetlen volt és nem vette észre a neki balról, a védett úton érkező Ford Transit kisteherautót, ami elé kihajtott. A két jármű összeütközött, a Ford ezután az út melletti árokban a bokros-fás területre csapódott, ahol több kisebb fát is kidöntött, a Renault pedig az út melletti füves részen állt meg.

A balesetet okozó Renault vezetője nem használta a biztonsági övet, ezért súlyos fejsérülést szenvedett, míg a Fordban utazó három ember könnyebb sérülésekkel megúszta az ütközést.

A mentés és a helyszínelés idejére teljesen le kellett zárni az érintett útszakaszt.

Ebben a kereszteződésben sok baleset történik, szinte az összes a mostanihoz hasonlóan, az Ipari útról balra kanyarodáskor. Az autók vezetői vagy nem veszik észre az érkező járművet, vagy a sebességüket becsülik meg rosszul. Szintén fontos megemlíteni, hogy a nagy forgalom miatt szinte folyamatosan torlódás van, hiszen az autósok nem tudnak egyszerűen balra kikanyarodni. A közelben lévő Rozsnyó utcában - ahol szintén hasonló balesetek történtek -, a balra kanyarodás megtiltásával szinte teljesen megszűntek a balesetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában