Tragédia

2023.06.28. 07:00

Szörnyű tűzhalál az egyik szombathelyi szociális otthonban: újabb részleteket tudtunk meg

Egyelőre tisztázatlan körülmények között vesztette életét egy 72 éves kerekesszékes férfi a Bogáti úti szociális otthonban felcsapó lángok miatt.

Óvári Gábor

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hétfőn kora este az intézmény területéhez tartozó pavilon kigyulladt, egy ott tartózkodó kerekesszékes gondozott a tűzben életét vesztette. Az Országos Mentőszolgálattól azt az információt kaptuk, hogy a férfi életét az azonnal megkezdett újraélesztési kísérlet ellenére sem lehetett már megmenti.

Kedden az intézmény területére nem sikerült bejutnunk, az otthon vezetői senkit nem fogadtak az üggyel kapcsolatban, a portaszolgálaton kapott információk alapján azonban az egyik kereskedelmi televízió forgathat majd a területen. Ottjártunkkor éppen a rendőrség helyszínelői indultak az eset helyszíne felé. 

A Vas Vármegyei Rendőrfőkapitányság arról tájékoztatott, hogy a tűzben egy 72 éves férfi vesztette életét. A haláleset körülményeinek tisztázására a Szombathelyi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított. A szociális otthon a fővárosi önkormányzathoz tartozik, így megkerestük Budapest Főváros Önkormányzatának szociális osztályát, lapzártánkig nem érkezett válasz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában