Károkat okozott a vihar

2023.07.11. 13:07

Mamutfenyőbe csapott a villám Gencsapátiban - fotók

A villámlással és viharos erejű széllel érkező vihar okozta károk miatt tizenkét alkalommal kérték a Vas vármegyei tűzoltók segítségét tegnap.

Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Forrás: vas.katasztrofavedelem.hu

Többségében kidőlt fák, leszakadt faágak miatt riasztották az egységeket, de Gencsapátiban egy huszonöt méter magas védett mamutfenyőbe is belevágott a villám, amely ennek következtében kigyulladt. A szombathelyi tűzoltók magasból mentő tűzoltó gépjárműre szerelt vízsugárral oltották el a lángokat, az oltással párhuzamosan pedig a veszélyesen lógó faágakat motoros láncfűrész segítségével távolították el - írja oldalán a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Répceszemerén egy fa dőlt egy alatta közlekedő kocsi szélvédőjére. A sárvári hivatásos és a csáfordjánosfai önkéntes tűzoltók kiszabadították a gépjármű sofőrjét és utasát, akiket átadtak a mentőknek. Külsővaton egy családi ház cserepeit bontotta meg a szél, amely járókelőket veszélyeztetett. A celldömölki önkormányzati tűzoltók létrát támasztották a ház homlokzatához, majd kézi erővel eltávolították a lógó cserepeket. Bobán villamosvezetékre dőlt egy nyolc méter magas fa. A celldömölki önkormányzati és a kamondi önkéntes tűzoltók az áramtalanítást követően motoros láncfűrész segítségével feldarabolták  a fát és eltávolították a villanyvezetékről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában