Látogatás

2023.07.07. 18:49

Táborozók a szombathelyi tűzoltólaktanyában

Az idei évben két turnusban is megszervezte nyári táborát a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. A táborba jelentkező közel 70 gyerkőcnek számos színes programmal készültek a szervezők, melyek között – a társszervekkel való együttműködés jegyében – helyet kapott a szombathelyi tűzoltólaktanyába történő látogatás is.

vaol.hu

A gyermekek – csakúgy, mint a tábor többi programját – a szombathelyi laktanya látogatást is nagy izgalommal várták. Az első turnusban táborozó fiatalok a mai napon ismerkedhettek meg a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájának monumentális járműveivel. A gyermekek között voltak egészen kicsik, és iskolások is egyaránt, de minden érdeklődve hallgatták a tűzoltók tájékoztatóját. 

Hallhattak arról, mire használják a gépjárműfecskendőkön található különböző eszközöket, kíváncsian vették kézbe a sugárcsövet és tapasztalták meg maguk is, milyen fizikai felkészültséget igényel a feszítővágó berendezésnek a puszta kézben tartása is, és legizgalmasabbnak ők is azt tartották, amikor beülhettek a tűzoltóautókba, illetve felmászhattak a létraszer „fedélzetére”. Természetesen nem maradhatott el a védőfelszerelések felpróbálása, valamint az elengedhetetlen próbariasztás sem.

A laktanya látogatást követően mindannyian sok tapasztalattal tértek vissza a táborba, és – mint mondták – egy napon ők is szeretnének a „menő” tűzoltók közé tartozni - olvasható a vas.katasztrofavedelem.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában