Káresemény

2023.08.12. 20:42

Látványos fotókon a szombathelyi pénteki porrobbanás oltása

A tűz megfékezésén a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a szombathelyi, körmendi és sárvári hivatásos, valamint a helyi önkéntes tűzoltók dolgoztak.

Vaol.hu

Forrás: Paor-Smolcz András tű. százados/Sárvár HTP

Ahogy arról portálunkon pénteken beszámoltunk, porrobbanás történt pénteken hajnalban egy szombathelyi, Zanati úti forgácslapgyártó üzem szitaterében. A tűz a tűzvédelmi silót is érintette. A város hivatásos és önkéntes tűzoltói mellett a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, valamint a sárvári és a körmendi hivatásos tűzoltók dolgoztak, több irányból oltva szüntették meg az izzást. Az oltáshoz egy magasból mentő tűzoltó gépjárműre szerelt vízsugarat is használtak. Az egységek a silóból a benne tárolt anyagot leengedték, közben folyamatosan nedvesítették azt. A tűzoltók kéziszerszámokkal bontották meg a zárt rendszert. A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit. 

Forrás: Paor-Smolcz András tű. százados/Sárvár HTP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában