A szomszédos vármegyében történt

2023.08.06. 15:52

Videó - Elkötötte egy pizzafutár autóját, nekiment egy másik kocsinak, aztán futva menekült a rendőrök elől

A rendőrségre érkezett bejelentés augusztus 3-án az esti órákban, hogy Veszprémben egy pizzafutár által a parkolóban hagyott nyitott gépkocsihoz ismeretlen személy odasétált, abba beült, majd a benne hagyott indítókulcs segítségével az utcából elhajtott.

Vaol.hu

Forrás: Police.hu

Az elkövető a városban nekiment még egy másik parkoló autónak is, majd onnan is továbbhajtott - írja a police.hu. A helyszínen a járőrök megkezdték az elkövető, valamint az autó felkutatását, amikor egy, a balesethez közeli utcában felfigyeltek az ellopott autóra, amiből az ismeretlen épp próbált kiszállni. 

A rendőröket meglátva futni kezdett, de nem jutott tovább, mert az egyenruhások hamar utolérték és elfogták.

K. Péter 29 éves pápai férfi a rendőröknek elmondta, hogy ő csak autókázni szeretett volna. A veszprémi járőröknek azt is sikerült megállapítani, hogy a férfi nem is vezethetett volna, mivel a járművezetéstől el volt tiltva. A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, így az elkövető már a harmadik bűncselekményét követte el pár perc leforgása alatt.

A férfit elfogták, előállították, és őrizetbevételét követően gyanúsítottként hallgatták ki járművezetés ittas állapotban, járművezetés az eltiltás hatálya alatt és jármű önkényes elvétele bűncselekmények elkövetése miatt.

A Veszprém vármegyei rendőrök felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a KRESZ egyértelműen leírja: „A járművet őrizetlenül hagyni abban az esetben szabad, ha a vezető gondoskodott arról, hogy a jármű önmagától el ne indulhasson és illetéktelen személy azt el ne indíthassa.”

A nyitott gépkocsiban hagyott indítókulcs körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Veszprémi Rendőrkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában