Vádemelés

2023.09.29. 08:15

Döbbenetes, ami Nádasdon történt: totál részegen balhézott, majd autóval elütött egy nőt, akit cserbenhagyott

Vaol.hu

Fotó: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2022 márciusában súlyos fokban ittasan közlekedett Nádasdon, majd az egyik italboltban szóváltásba keveredett egy férfival. Miután a vádlott elhagyta az üzletet, követte őt egy nő is, aki kinyitotta a vádlott autójának első ajtaját. Az ittas vádlott beszállt az autójába, hátramenetbe kapcsolt és nagy lendülettel úgy indult el, hogy a gépkocsi nyitott ajtajával elsodorta a nőt, aki az úttestre esett és a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

A vádlott észlelte a sértett elesését, azonban nem győződött meg arról, hogy a nő megsérült-e, hanem elhagyta a helyszínt.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezéseit, azaz úgy vezette a gépjárművet, hogy a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, s emiatt járművével úgy végzett hátramenetet, hogy az úttesten haladó gyalogost veszélyeztette. A balesetet követően pedig megszegte a KRESZ azon rendelkezését, hogy a balesettel érintett jármű vezetőjeként nem állt meg, a sérült személy részére segítséget nem nyújtott, a rendőrhatóságot nem értesítette, és a helyszínt elhagyta.

 A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában