Kék hírek

2023.09.12. 11:24

Két kerékpáros, valamint egy gépkocsivezető is megsérült Vasban egy nap alatt

Az elmúlt 24 órában a vármegye útjain történt.

Vaol.hu

Forrás: police.hu

Egy helyi kerékpáros sérült meg tegnap reggel abban a közlekedési balesetben, amely Szombathelyen, a Saághy István utca és a Bajnok utca kereszteződésében történt. Egy személygépkocsival közlekedő férfi a Bajnok utca irányába kanyarodott, amikor elsodorta az ott közlekedő kerékpárost. Az ütközés következtében a kerékpáros az úttestre esett és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett - olvasható a police.hu-n. 

Biciklis volt a sérültje annak a közlekedési balesetnek is, amely tegnap a délutáni órákban történt Szombathelyen. Egy siklósi nő személyautóval közlekedett a Körmendi út felől a Szent Quirin utca irányába. Kanyarodása során az útkereszteződésében összeütközött egy, a kerékpárúton közlekedő biciklissel. A baleset következtében a kerékpáros könnyű sérüléseket szenvedett.

Mindkét eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Könnyű sérüléseket szenvedett a tegnapi napon az a német állampolgárságú sofőr, aki Bozsok irányából Szombathely irányába közlekedett. Egy szombathelyi férfi személygépkocsival közlekedett Bucsuban, a Petőfi Sándor utcában. Haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött a német állampolgárságú férfival. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja. 

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a közúti közlekedés résztvevői felelősséggel tartoznak egymás testi épségéért!

A kedvező időjárásnak köszönhetően a kerékpárosok száma is megnőtt az utakon. A bekövetkezett balesetek során a biciklist nem védik a gépkocsivezetőkre jellemző passzív biztonsági eszközök, ezért az elszenvedett sérülések súlyossága megfelelő biztonságtechnikai tartozékokkal csökkenthető.

Magyarországon a kerékpáros sisak lakott területen kívül, 40 km/h feletti sebesség felett kötelező! A gyermekek és saját testi épségük védelme érdekében ajánljuk, hogy viseljen kerékpáros fejvédő sisakot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában