Összegzés

2023.09.26. 10:40

Összezsúfolva szállított 21 migránst egy autóban az embercsempész, Szentpéterfáig jutott velük - fotó

Vas vármegyében történt.

Vaol.hu

Forrás: Police.hu

Az elmúlt 24 órában az egyenruhások, egy magyar forgalmi rendszámú gépkocsit vontak intézkedés alá Szentpéterfa külterületén, a reggeli órákban. A járműben a bolgár állampolgárságú gépkocsivezetőn kívül további huszonegy, magát az ellenőrzés során török állampolgárnak mondó személy utazott. Az intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult - tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Egy ittas gépjárművezetőt is kiszűrtek a forgalomból az egyenruhások Szombathelyen. Az intézkedés során alkoholszondát alkalmaztak a romhányi férfival szemben, amely pozitív értéket mutatott. Vezetői engedélyét a helyszínen elvették és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. szeptember 25-én 5 óra és 2023. szeptember 26-án 5 óra közötti időben, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. A rendőrök öt, anyagi kárral végződött baleset helyszínén intézkedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában