Baleset

2023.09.28. 17:09

Traktornak ütközött egy autó egy szabálytalanul előző kamion miatt Egyházasrádócnál - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Csütörtökön délután egy John Deere traktor haladt a 86-os főúton Körmend felől Szombathely irányába, amikor Egyházasrádóc közelében egy horvát rendszámú Mercedes kamion kezdett figyelmetlenül a traktor előzésébe. A traktoros észlelte, hogy szemből egy Seat érkezik és a kamion nem fogja tudni befejezni az előzést, ezért teljesen a padkára húzódott, ahogy a szemből érkező Seat is. A szabálytalan kamion végül a két másik vezető gyors helyzetfelismerése miatt nem ütközött a Seattal. 

Ezen az útszakaszon az útpadka nagyon veszélyes, körülbelül 5-6cm-rel mélyebben van mint az aszfalt, ezért a Seat vezetője elvesztette uralmát a jármű felett amikor ide hajtott a szemből érkező kamion elől, az autó megcsúszott, majd oldalról a szemből érkező traktor pótkocsijának a kerekének csapódott. A Seat vezetője könnyebben megsérült a balesetben, a mentők kórházba szállították.

A műszaki mentésben a körmendi tűzoltók is részt vettek.

A 86-os főút ezen szakaszán az útpadka - ahogy korábban is írtuk -, az úttest aszfaltjánál körülbelül 5-6cm-rel mélyebben van, ami nagyon veszélyes. Néhány kilométerrel arrébb ezt már javították és feltöltötték az útpadkát, de ezen a szakaszon, ahol a mostani baleset volt, ez nem történt meg. A mentés és a helyszínelés ideje alatt félpályán haladt a forgalom.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában