Vádemelés

2023.09.15. 08:47

Vasúti sín mellett gyalogolt, elsodorta a vonat, máskor pedig ököllel ütötte a trafik oldalát egy vasi féri

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

A Szombathelyi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 októberében – ittasan – a vasúti síneken gyalogolt, amikor vele szemben egy személyvonat érkezett. A megvádolt férfi félreállt a vonat elől a vasúti töltésre, azonban az elsodrási határon belül tartózkodott, ezért a vonatvezetőnek gyorsfékezést kellett alkalmazni, hogy el ne üsse. A vonat ennek ellenére elsodorta a vádlottat, aki nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el. A vádlott a cselekményével a vonaton utazó 20 utas életét, testi épségét veszélyeztette.

A vádirat szerint a férfi egy másik alkalommal, 2023 januárjában – azért, mert egy dohányboltba a tulajdonos ittassága miatt nem engedte be – ököllel ütötte a trafik ajtaját, az utcán elhelyezett kukákat felrúgta és tartalmukat kiborította. A vádlott ezen erőszakos és kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy az utcán tartózkodókban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. 

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában