Törvényszék

2023.10.27. 11:25

Ítélet született - Három évet kapott az ukrán embercsempész, akit szerdán kaptak el Szombathelyen

A Szombathelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében, vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 3 év börtönre és 6 év Magyarország területéről kiutasításra ítélt egy ukrán férfit.

Vaol.hu

Forrás: Horváth Balázs

A tényállás szerint a vádlottat ismeretlen személy megbízta, hogy a szerb-magyar határ közeléből, a határt – a jogszabályi rendelkezések megszegésével – átlépő személyeknek segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez. Az ismeretlen személy ezért 400 eurót igért a vádlottnak. A vádlott a megbízója utasításainak megfelelően – akivel telefonján egy alkalmazáson keresztül tartotta a kapcsolatot – Prágában beült, egy parkolóban leállított, Mercedes Vito típusú tehergépkocsiba, majd 2023. október 25-én a szerb-magyar határ közelében felvett 11 török és 4 szír állampolgárt, hogy nekik segítséget nyújtson a magyar-osztrák határ meg nem engedett módon történő átlépéséhez. A csempészett személyek Németországba szerettek volna eljutni, és a terheltnek a magyar-osztrák határ közelébe kellett volna szállítania őket. A vádlottat 2023. október 25-én 9 órakor a 86. számú főúton a rendőrjárőrök közúti ellenőrzés alá vonták és a csempészett személyekkel együtt elfogták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában