Vádemelés

2023.10.30. 08:14

Majdnem elütötte a rollerest a vasi nő, aki ráadásul az eset után tovább is hajtott

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2023 márciusában az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be személygépkocsijával egy útkereszteződésbe, hogy nem biztosított elsőbbséget a védett úton elektromos rollerrel érkező férfinak. A sértett fékezéssel és a roller elkormányzásával elkerülte az ütközést, ugyanakkor elveszítette az egyensúlyát és az úttestre esett. A rolleres a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el. A baleset után a vádlott elhajtott a helyszínről anélkül, hogy a sérültnek tőle elvárható segítséget nyújtott volna.

A járási ügyészség halmazati büntetésként felfüggesztett szabadságvesztés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában