Eltart az oltás

2023.10.23. 04:49

Óriási tűz Szemenyében, műanyagfeldolgozó gyulladt ki - fotók, videók - frissítve!

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

17.00 - Eloltották a szemenyei hulladéktűz lángjait

Eloltották a lángokat a Vas vármegyei Szemenye határában, a 8-as főút mellett, ahol hétfőre virradó éjszaka tűz ütött ki egy műanyag hulladékokat feldolgozó üzem területén. Több ezer négyzetméteren égett a bálákban, négy-öt méter magasra felhalmozott hulladék.

12:10 - Még nyolcszáz négyzetméteren ég a hulladék Szemenyénél

A korábbinál kisebb területen, mintegy nyolcszáz négyzetméteren ég az a tűz, amely hétfőre virradó éjszaka ütött ki a Vas vármegyei Szemenye határában, a 8-as főút mellett, egy műanyag hulladékokat feldolgozó telepen. Bálákban, négy-öt méter magasra felhalmozott hulladék gyulladt meg. A sárvári, a körmendi, a szombathelyi, a zalaegerszegi, az ajkai és a győri hivatásos, valamint a kámi önkéntes tűzoltók a Vas vármegyei tűzoltósági főfelügyelő irányítása mellet oltják a lángokat. A munkálatokat erőgépek is segítik - írja a Katasztrófavédelem.

9.30 - Megakadályozták a lángok továbbterjedését

Megakadályozták a lángok továbbterjedését a műanyag hulladékot feldolgozó üzemben a Vas vármegyei Szemenye község határában, a 8-as főút mellett, a tűzoltók továbbra is nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen, víz- és habsugarakkal folyamatosan oltják a tüzet - közölte a katasztrófavédelem hétfő délelőtt az MTI-vel.

4:50 - Óriási tűz van Szemenyében, műanyagfeldolgozó gyulladt ki

Vasárnapról hétfőre virradóra kigyulladt Szemenye határában, a 8-as főút mellett, egy műanyagfeldolgozó üzem udvarán tárolt nagy mennyiségű, bálákba rendezett műanyag hulladék. A bálák négy-öt méter magasan voltak felhalmozva, a tűz mintegy ötezer négyzetméteres területen pusztított. A tűz és a füst több tíz kilométerről is látszott, még Szombathelyről is.

Információink szerint a lángokat rendőrök vettek észre, ők riasztották a tűzoltókat.

A helyszínre több vármegye tűzoltói érkeztek ki, többek között, Szombathely, Sárvár, Körmend, Vasvár, Zalaegerszeg, Ajka, Keszthely, Győr, Hosszúpereszteg, Rum, Kám tűzoltói is részt vesznek az oltásban. A tűz eloltását a Győrből érkező por-hab konténer fogja segíteni, illetve több erőgép is a helyszínen dolgozik.

A Zala vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor is a helyszínen van, a környező településeken végeznek levegőminőségi méréseket, az oltást előbb a Vas vármegyei katasztrófavédelmi szolgálat irányította, később a vasi katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese vette át az oltási munkálatok vezetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában