Baleset

2023.10.10. 07:26

Teljes útlezárás: összeütközött két autó Gyöngyösfalunál - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Kedden hajnalban egy Ford személyautó haladt Kőszeg felől Szombathely irányába a 87-es úton, amikor Gyöngyösfalu közelében a jármű áttért a szembejövő sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező BMW személyautóval. Az ütközés után a BMW az árokba csapódott, míg a Ford egyik kereke kiszakadt, majd a jármű az út közepén állt meg. A balesetben mindkét sofőr megsérült, az elsődleges információk alapján mindkét embert könnyebb sérülésekkel szállították a mentők a szombathelyi kórházba. A mentés és a helyszínelés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben az érintett útszakaszon, a forgalmat Gencsapáti belterülete felé terelték a rendőrök.

Fotó: Horváth Balázs

A Ford vezetője azt mondta, hogy egy vad ugrott az autó elé, ezért tért át a szembejövő sávba, ahol végül a BMW-vel ütközött.

Fotó: Horváth Balázs

Ha vad ugrik az autó elé, a legjobb, ha nem rántja el a kormányt a sofőr - főleg nem kanyargós úton, vagy ha szemből is érkeznek -, hanem csak vészfékezéssel próbálja meg elkerülni az ütközést. Egy hirtelen kormánymozdulattól el lehet veszíteni az uralmat a jármű felett, és sokkal súlyosabb sérüléseket okozhat magának vagy másoknak és az autónak is a vezető, ha szembejövővel ütközik az autó vagy fának csapódik, árokba hajt, mint ha elüti az elé ugró vadat. Sok esetben hallottuk azt, hogy azért rántotta el a kormányt a sofőr, mert azt hallotta, hogy ha elüti a vadat, akkor sok millióval fog tartozni a vadászoknak. Ez csak városi legenda, ilyen esetben a vadásztársaság nem "büntet" meg minket, illetve sok százezer-, vagy millió forintot sem követel rajtunk. 

Fotó: Horváth Balázs

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában