Elfogás

2023.10.02. 09:07

Többen légzési nehézségre panaszkodtak – 34-en zsúfolódtak össze egy furgonban, az osztrák határig jutottak

A kelénpataki (Klingenbach) határátkelőhelyen állítottak meg egy dobozos teherautót, amelyben 37 menekült, köztük 14 kiskorú volt. Négyen légzési nehézségekre panaszkodtak. A feltételezett csempészt letartóztatták.

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

A 30 éves afgán állampolgár, a dobozos furgonjával vasárnap 12 óra 30 perc körül Kelénpataknál akart átmenni Ausztriába. Az osztrák rendőrök összesen 37 szíriai és törökországi embert találtak a járműben. A négy légzési nehézséggel küzdő embert a mentőcsapat ellátta, egy terhes nőt és férjét rövid időre a kismartoni kórházba szállították megfigyelésre – írja az ORF.

Mind a 37 migráns a rendőrség őrizetében van, és nyilvántartásba veszik és kihallgatják – közölte az Állami Rendőr-főkapitányság. Idén eddig 210 feltételezett csempészt tartóztattak le. A rendőrség közleménye szerint összességében csökken az országba illegálisan belépni szándékozók elfogásának száma: az előző évhez képest az elmúlt néhány hónapban akár 63 százalékos visszaesés is megfigyelhető. az állami rendőr-főkapitányság. Ez a rendőri intézkedéseknek tudható be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában