Önbíráskodás

2023.10.19. 13:41

Veréssel fenyegette a fodrászt az utólag elégedetlen kuncsaft Szombathelyen

A Szombathelyi Járásbíróság előkészítő ülésen önbíráskodás bűntette miatt pénzbüntetésre ítélte a vádlottal.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott családjával együtt fodrászati szolgáltatást vett igénybe egy szombathelyi szépségszalonban. A sértett a vádlott, valamint két gyermeke és élettársa frizurájának elkészítésért a munka elvégzését követően összesen 29.000 Ft-ot számított fel a vádlottnak, aki azonban a fenti összegen túl a helyszínen további 3.000 Ft borravaló kifizetésére is megkérte vele lévő élettársát, így összesen 32.000 Ft került átadásra a sértettnek az igénybe vett szolgáltatások díjaként - írja a Szombathelyi Törvényszék oldala.

Ezt követően – húsvét vasárnap, az esti órákban – a vádlott üzenetküldő alkalmazáson keresztül felvette a kapcsolatot a sértettel, és napokkal a szolgáltatás igénybevételét követően elkezdte hosszasan becsmérelni a sértett által elvégzett munka minőségét, a szolgáltatás díjának visszafizetését követelte, majd azért, hogy ezen jogosnak vélt vagyoni igényének érvényt szerezzen, azzal fenyegette meg a sértettet, hogy ha nem fizeti vissza a kifizetett 32.000 Ft-ot megveri – „leveri rajta” –, illetőleg felkeresi a munkahelyén és „megtépi”.

A vádlottat a bíróság 180.000 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, a döntés jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában