Vádemelés

2023.10.12. 07:57

Vezetéstől eltiltott kamionos okozott balesetet Vasban

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége és cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2022 augusztusában – miután a bíróság engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt pénzbírsággal sújtotta és 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől – az eltiltás hatálya alatt vezetett kamiont a 834-es számú főúton.

A vádlott úgy kezdte meg egy előtte haladó jármű előzését, hogy nem észlelte, a kamionja előzését már megkezdte a sértett személygépkocsival. A sértett már részben a járműszerelvény mellett haladt, amikor az megkezdte az áttérést a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba. A sértett az ütközés elkerülése végett az autóját balra kormányozta, letért az útpadkára, majd az árokba hajtott.

A baleset során személyi sérülés nem történt.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, azaz úgy kezdett előzni, hogy más gépjármű már megkezdte az ő előzését. A balesetet követően megszegte a KRESZ azon rendelkezését, hogy a balesettel érintett jármű vezetőjeként a helyszínen nem állt meg, a veszélybe került személy részére segítséget nem nyújtott.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában