Jól vannak

2023.11.23. 17:13

A hütte zárva volt - Helikopterrel mentették ki a Schneebergen bajba jutott kirándulókat

Helikopteres bevetéssel ért véget szerdán egy burgenlandi és alsó-ausztriai trió Schneeberg-túrája - írja a magyarok.orf.at.

Vaol.hu

Forrás: ORF

Egy 27 és egy 45 éves kismartoni  járásbeli, valamint egy szintén 45 éves bécsújhelyi nő Losenheimből indult a Schneeberg-fennsík felé szerdán reggel fél kilenc körül. Úti céljuk a Fischerhütte volt. Amikor a trió a rossz idő ellenére odaért, azt tapasztalták, hogy a Hütte november 6. óta zárva van, és csak a téli szoba áll rendelkezésre - írja a magyarok.orf.at.

A helyismeret és a térképek hiánya, valamint a nem megfelelő alpesi tapasztalat miatt a csoport nem ereszkedett le a hegyről, hanem a téli szobában lévő segélyhívó telefonon segítséget kértek. Az alsó-ausztriai tartományi rendőr-igazgatóság alpinistáit és a hegyimentőket vetették be, valamint miután az időjárás javult, a légi rendőrség helikoptere is elindult, és lehozta a triót a völgybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában