Ügyészség

2023.11.02. 07:41

Évekig nem ülhet volán mögé az ittasan balesetet okozó vasi sofőr

Vaol.hu

Fotó: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészésgk közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Vas Vármegyei Főügyészség másodfokú ügyészségként eredményesen indítványozta az ittas járművezetés vétsége miatt elítélt férfi közúti járművezetéstől eltiltás büntetésének súlyosítását. Az ítéleti tányállás szerint a terhelt 2022 októberében személygépkocsiját súlyos fokban ittasan vezette, melynek során – ittassága miatt – nem tudta az út vonalvezetését tartani, áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol érintőlegesen ütközött egy másik gépkocsival.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat pénzbüntetésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A közúti járművezetéstől eltiltás büntetés vonatkozásában az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. A kétirányú fellebbezés alapján eljáró Szombathelyi Törvényszék másodfokú bíróságként az elsőfokú bíróság ítéletét akként súlyosította, hogy a vádlottal szemben a közúti járművezetéstől eltiltás tartamát 2 év 8 hónapra emelte fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában