Súlyos tett

2023.11.03. 11:24

Ítélet: körömvágó ollóval támadt fiatalabb testvérére egy férfi a szomszédos vármegyében

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a büntetése helybenhagyását annak a férfinak, aki ollóval támadt fivérére.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A vád szerint a testvérek, Balatonfüreden éltek édesanyjukkal. Tavaly április 5-én az ittas sértett szidalmazni kezdte a vádlottat, aki ezen felháborodott, magához vett egy körömvágó ollót és azzal, több alkalommal megszúrta a testvérét. A sértett a szobájába ment, azonban a vádlott követte és ott is többször megszúrta a fivére arcát, nyakát. A hangos kiabálásra édesanyjuk a szobába ment, és szétválasztotta a fiúkat. A szomszéd értesítésére megjelentek a rendőrök, akik a sértett erősen vérző nyaki sérülését leszorították a mentők megérkezéséig. A halálos eredmény bekövetkezése a sértett védekezése és az édesanya közbelépése miatt maradt el - számolt be az esetről a kisalfold.hu.

A vádlott beszámítási képessége korlátozott, ezért a törvény értelmében a büntetése korlátlanul enyhíthető. A Veszprémi Törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott védője és törvényes képviselője enyhébb minősítésért fellebbezett. A másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett határozatában egyetértett az ügyészi állásponttal, a bűncselekmény minősítése törvényes, a kiszabott büntetés szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában