Vádemelés

2023.11.28. 07:43

Leugratott a töltésen a rendőrök elől menekülő részeg autós Sárváron, majd gyalog próbált meg lelépni a helyszínről

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat azzal a vezetői engedéllyel nem rendelkező férfival szemben, aki a vád szerint 2021 januárjában, Sárváron közepes fokban ittasan vezette személygépkocsiját, amelyben utast is szállított. Amikor a rendőrök közúti ellenőrzés keretében meg akarták állítani, a férfi megpróbált elmenekülni, letért egy közlekedésre alkalmatlan füves területre, egy töltésen lehajtott, melynek alján a jármű beleállt a földbe. A vádlott utasa a baleset során nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett el. Az ittas sofőr kiugrott a járműből, és – anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a sértett segítségre szorul-e, illetve segítséget nyújtott volna neki – elszaladt a helyszínről. A rendőrök a vádlottat a baleset helyszínének közelében elfogták.

A járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés, közúti járművezetéstől eltiltás és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a többszörös visszaeső vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában