Törvényszék

2023.11.03. 10:19

Úgy döntött, hogy a céges kisteherrel megy haza a munkahelyéről a vezetéstől évekre eltiltott vasi férfi

Kőszegi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében 1 rendbeli jármű önkényes elvétele bűntette, 1 rendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és 1 rendbeli járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év -végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett- börtönre és 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A tényállás szerint a vádlott 2023. szeptember 22-én 20 óra körül munkahelyén, egy kft. telephelyén elhatározta, hogy a cég tulajdonát képező Peugeot 290 típusútehergépkocsival megy haza, azonban erre a kft. képviselőjétől engedélyt nem kért - olvasható a Szombathelyi Törvényszék oldalán.

A vádlott a sértettől jogtalanul elvett tehergépkocsival annak tudatában, hogy őt a Szombathelyi Járásbíróság 2021-ben meghozott büntetővégzésével 3 év időtartamra, továbbá a Kőszegi Járásbíróság 2022-ben jogerőre emelkedett ítéletével 5 év időtartamra a közúti járművek vezetésétől eltiltotta, s járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll, 20 óra körül Lukácsházáról elindulva, Kőszegen keresztül a lakóhelyére vezetett. A vádlott hazaérve a tehergépkocsit leparkolta, majd 22 óra körül annak vezetését egy nőnek átengedte, akiről tudta, hogy előzetesen szeszes italt fogyasztott, majd együtt Kőszegre mentek, ahol őket a rendőrjárőr ellenőrzés alá vonta.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában