Baleset

2023.11.23. 14:47

Zebrán ütötte el - Súlyosan megsérült a kerékpárját toló gyalogos Sárváron

A Sárvári Járásbíróság közúti baleset gondatlan okozásának vétésége miatt, előkészítő ülésen 180.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 2 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy férfit.

Vaol.hu

Forrás: Pixabay

A tényállás szerint a vádlott 2022. december 10-én 7 óra körül, reggeli szürkületben közlekedett Sárváron, a Batthyány utcában a Rákóczi utca felől a Hunyadi utca irányába egy Opel Astra típusú személygépkocsival. A forgalmi sáv mellett, attól jobbra, 2,4 méter széles várakozóhely került kialakításra az úttesten. A Batthyány utca és az abba - a vádlott haladási irányát tekintve- bal oldalról becsatlakozó Széchenyi utca kereszteződését követően a Batthyány utca úttestét kijelölt gyalogos-átkelőhely keresztezi - írja Szombathelyi Törvényszék.

A vádlott személygépkocsijával úgy közelítette meg a kijelölt gyalogosátkelőhelyet, hogy nem észlelte azt, hogy azon megkezdte az átkelést – a vádlott haladási irányát tekintve jobbról balra – a sértett gyalogos, aki a jobbján a kerékpárját tolta. A vádlott a személygépkocsijának elejével elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen már 4,3 métert megtevő sértettet, aki ennek következtében az úttestre esett. A baleset következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló – 65 nap tényleges gyógytartamú – súlyos testi sérülést szenvedett. 

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában