Vádemelés

2023.12.29. 08:18

Ámokfutás az egyik szombathelyi lakótelepen: autókat rongált, embert fenyegetett késsel egy vasi férfi

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: MW-archív

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat arról, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség többrendbeli garázdaság vétsége, többrendbeli rongálás vétsége és zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a rovott múltú férfival szemben, aki a vádirat szerint 2022 májusában az oladi lakótelepen öt parkoló autóban okozott kárt azzal, hogy több járművet késsel megkarcolt, azokba belerúgott vagy a gumiabroncsot szúrta ki, illetve a visszapillantó tükröket letörte.

A vádlott 2022 júliusában Szombathelyen egy társasházi lakás ajtaját rongálta meg oly módon, hogy abba belerúgott,  2022 szeptemberében pedig ugyanebben a társasházban egy biztonsági kamera optikájába kést szúrt, a kábelcsatornát feszegette, majd az általa korábban megrongált bejárati ajtót újra megrugdalta. A férfi ezen kívül még egy lakót is megfenyegetett azzal, hogy megöli.

A vádlott erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása – mellyel összesen több mint 550 ezer forint kárt okozott – mindhárom esetben alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában