Baleset

2023.12.23. 17:53

Egy ember meghalt, hárman súlyosan megsérültek Körmendnél - fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Szombaton délután egy osztrák rendszámú Hyundai személyautó haladt a 86-os főúton Zalalövő felől Szombathely irányába, amikor a jármű eddig ismeretlen okból áttért a szembejövő sávba, ahol frontálisan ütközött egy német rendszámú szintén Hyundai személyautóval. 

A balesetet szenvedett járművekben összesen négyen utaztak, mindenki beszorult a teljesen összeroncsolódott járművekbe, a sérülteket a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki.

Úgy tudjuk, hogy az osztrák és a német rendszámú autóban is magyarok utaztak. Az osztrák rendszámú járműben hárman voltak, az anyósülésen utazó középkorú nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A hátsó ülésen egy gyerek utazott, őt súlyos sérülésekkel szállították a mentők a szombathelyi kórházba. Mindkét sofőr súlyosan sérült, egyiküket mentőhelikopter a veszprémi kórházba szállította, míg a másik sofőrt mentővel vitték a szombathelyi kórházba.

A mentőhelikopter az időjárási körülmények miatt egy ideig nem tudott felszállni.

A mentés és a helyszínelés idejére teljesen le kellett zárni az érintett útszakaszt, a forgalmat több órán keresztül elterelték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában