Baleset

2023.12.05. 09:48

Fék nélküli biciklivel ugratott autó elé egy fiú Szombathelyen, elütötték - fotók

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Kedden a reggeli órákban Szombathelyen, a Magyar László utca melletti bicikliúton haladt egy biciklis gyerek, ahonnét az útra ugratott pont egy érkező Audi személyautó elé. Az autó vezetője fékezett és megpróbálta elkerülni az ütközést, de fellökte a biciklis fiút, aki az útra esett. A biciklis tizenéves fiatal megsérült, a mentők a szombathelyi kórházba szállították.

Később kiderült, hogy a biciklis fiatal nem csak abban volt szabálytalan, hogy az autók közé ugratott a biciklivel körülnézés nélkül, de a biciklije közúti közlekedésre alkalmatlan állapotban volt, hiszen egyáltalán nem volt rajta fék. A biciklin egyetlen fékkar sem volt, de a fékek is teljesen hiányoztak róla, kontrafék sem volt rajta. A kerékpár nem is ún. "fixi" volt, hiszen hátul váltó volt rajta racsnival, így egyáltalán nem lehetett vele fékezni. Ezen kívül még több hiányossága is volt a járműnek.

A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszíneltek, a forgalmat elterelték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában