Ítélet

2023.12.14. 10:32

Maradandó fogyatékosságot szenvedett a gyermek Zalában - Megrovást kapott a sofőr

A közlekedési baleset 2023. január 18-án történt, az ügyben büntetőeljárás indult, s ebben nemrég született döntés - írja a zaol.hu.

Vaol.hu

Forrás: zaol.hu

Ennek lényegét dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette. Eszerint egy 48 éves, Lentiben élő nő 2023. január 18-án reggel indult személygépkocsival a kisvárosból Csesztregre utasként szállítva 4 éves kislányát. Lentikápolna és Csesztreg között a 7416-os és a 86-os számú főút kereszteződésénél egyenesen kívánt tovább haladni Csesztreg irányába. Megállt a stoptáblánál, körültekintett, de ennek ellenére figyelmetlenségből nem észlelte a főúton neki jobbról érkező, szabályosan közlekedő pótkocsis járműszerelvényt, és behajtott kereszteződésbe elsőbbségadás nélkül. A járműszerelvény vezetője fékezett, de így sem tudta elkerülni a balesetet, a személygépkocsi jobb oldalának ütközött, amitől a személyautó vízelvezető árokba sodródott. A balesetben a nő és gyermeke is megsérült, ráadásul a kislány maradandóan - olvasható a zaol.hu-n.
A teljes írás IDE kattintva olvasható el >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában