Szakszerű beavatkozás volt

2023.12.12. 14:15

Megköszönték az október 23-i szemenyei hulladéktűznél helytállt tűzoltók munkáját

Október 23-án tűz ütött ki a település műanyagfeldolgozó telepén, az oltásban hivatásos és önkéntes tűzoltók is aktívan részt vettek. A lánglovagoknak - a több napig tartó oltási munkálatokért és példamutató magatartásukért - Holler Ferenc, Szemenye polgármestere is köszönetet mondott.

Tóth Judit

Forrás: Németh Eszter

Ahogy arról beszámoltunk, 2023. október 23-án, vasárnapról hétfőre virradóra kigyulladt Szemenye határában, a 8-as főút mellett, egy műanyagfeldolgozó üzem udvarán tárolt nagy mennyiségű, bálákba rendezett műanyag hulladék. A bálák négy-öt méter magasan voltak felhalmozva, a tűz mintegy ötezer négyzetméteres területen pusztított. A tűz és a füst több tíz kilométerről is látszott, még Szombathelyről is. A helyszínre több vármegye tűzoltói érkeztek ki, dolgoztak a helyszínen a vasiak mellett Zalából, Veszprémből és Győr-Moson-Sopronból is.

A tűzoltók akkumulátoros lámpákat vehettek át annak a létesítménynek a vezetőitől, ahol a tűz keletkezett. A cégvezetők köszönetet mondtak mindazoknak, akik a tűz felszámolását áldozatos munkájukkal segítették. Az átadott eszközöknek rendkívül nagy hasznát veszik majd a tűzoltók, a munkalámpák az éjszakai beavatkozások biztonságát növelik.

Kovács András, a Vas Vármegyei Tűzoltó Szövetség elnöke kiemelte, hogy az önkéntes és hivatásos szervezetek szakszerű és összehangolt munkája kellett a beavatkozás sikeréhez. A rendezvényre a hivatásos egységek képviselői mellett meghívást kaptak Vasvár, Hosszúpereszteg, Csehimindszent, Rum-Zsennye, Kám, Egervölgy és Szombathely önkéntes tűzoltó egyesületei, valamint a Kemenesalja mentőcsoport.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában