Hétköznapi hősök

2023.12.08. 14:54

Nem semmi történet: a büntetés-végrehajtás Mikulásának lélekjelenléte segített Győrvárnál

Vaol.hu

Forrás: Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

Gyakran hallunk a decemberi ünnepek kapcsán csodával határos történésekről. Mikulás előnapján a büntetés-végrehajtás munkatársa egy ilyen helyzetnek lett részese, mielőtt télapó öltözékében a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben átadhatta volna „puttonyában” rejlő mikuláscsomagokat - tájékoztat hivatalos oldalán a Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézet. 

Szijj Marcell bv. főtörzsőrmester december 5-én délután Szombathelyről a Zala Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe tartott, a járműben az ottani dolgozók gyermekeinek szánt mikuláscsomagokkal. A szombathelyi egyenruhás „Mikulás” a 74. számú főúton, Győrvárnál az útról letért gépjárműre lett figyelmes. A fáknak ütközött furgonban egy eszméletlen férfi ült a volánnál. Két autó már megállt a baleset helyszínén a kolléga előtt, akik tanácstalanul szemlélték a bajba jutott férfit.

Szijj Marcell igazi lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, aki azonnali intézkedésbe kezdett azért, hogy a sofőr minél előbb megkapja a szükséges segítséget. A főtörzsőrmester bekapcsolta a bv-s kisbusz kék villogóját, ezzel figyelmeztetve az érkező járműveket. A furgon felgyűrődött motorházteteje alatt hozzáfért az akkumulátorhoz, levette a sarukat, így áramtalanítva a járművet. Ezalatt kérte a félreállt személyeket, hogy hívják a 112-őt.

Megvárta, amíg a tűzoltók, a mentők és a rendőrök a helyszínre érkeztek, és a mentőhelikopter érkezéséig a mentők keze alá dolgozott. A balesetet szenvedett férfit több mint egy órán át próbálták újraéleszteni, ami végül – egyfajta mikulási csodaként - sikerült.

A bv. főtörzsőrmester – aki a büntetés-végrehajtási szervezetnél elsajátította és az évenkénti oktatáson gyakorolja is az újraélesztést, az Egyházasrádóci Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjaként pedig számos szituációs gyakorlaton vett részt – azt mondja, egyetlen pillanatig sem tétlenkedett, azonnal tudta, hogy mit kell tennie. Hozzáteszi, a helyszínen intézkedő egyenruhások összehangolt munkáját példázta, hogy miután a sérültet kiemelték az összetört furgonból, a hordágyat egy mentős, egy rendőr, egy tűzoltó és egy büntetés-végrehajtási dolgozó emelte át az árokpartról az úttestre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában