Helyi kék hírek

2024.01.08. 13:11

Az elmúlt három nap eseményei számokban

Vaol.hu

Vas vármegyében 2024. január 5-én 5 óra és 2024. január 8-án 5 óra közötti időben három személyi sérüléssel járó, valamint hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre - közölte a rendőrség.

A megváltozott időjárási körülmények sokszor váratlan helyzetek elé állíthatják a járművezetőket, ezért fontos, hogy a sofőrök is felkészültek legyenek. Kizárólag a téli időjárásra alkalmas gépjárművekkel induljanak útnak! Legyenek türelmesek és fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Az elmúlt három napban a járőrök két ittas járművezetővel szemben is intézkedtek a vármegyében. Egy siófoki sofőrt Bükön, a Kossuth utcában, egy csepregi járművezetőt a Nagy Pál utcában vontak ellenőrzés alá. Mindkét gépkocsivezetőnél az alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őket további mintavételre előállították. Vezetői engedélyüket a helyszínen elvették és velük szemben büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság nem győzi hangsúlyozni, hogy akik ittasan vagy bódultan járművet vezetnek, elfogadhatatlan kockázatot vállalnak, és mások életét is veszélyeztetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában