Helyi kék hírek

2024.01.11. 09:25

Tényleg nyertem?

Ki ne szeretne sikeres lenni egy nyereményjátékon, de mi van, ha az egész csak átverés? Legyen résen, ne hagyja, hogy adatait lehalásszák!

Vaol.hu

Egy Vas vármegyei lakosnak gyanús lett, hogy olyan játékon nyert, amelyen részt sem vett. Az egyik áruházlánc nevében naponta kapott üzeneteket, amelyekben arról tájékoztatták, hogy adatainak megadását követően átveheti a nyereményét. Nem dőlt be, felhívta az üzletlánc ügyfélszolgálatát, ahol tájékoztatták, hogy az üzeneteket nem ők küldték. A férfi nem adta meg az adatait, így a csalók ezúttal nem jártak sikerrel - közölte a rendőrség.

Azért, hogy Ön se essen adathalászok áldozatául, fogadja meg a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának tanácsait!

– Ha nem vesz részt nyereményjátékban, akkor nem is nyerhet. Amennyiben ilyen sms-t, e-mailt vagy telefonhívást kap, gyanakodjon, hogy ez átverés lehet!

– Azért, mert ismert áruházra, cégre, vállalkozásra hivatkoznak egy üzenetben, egyáltalán nem biztos, hogy onnét is érkezik! Amennyiben valóban nyer egy sorsoláson, soha nem kérik el bankszámlájának, valamint -kártyájának az adatait, illetve a CVC- és a PIN-kódját sem!

– Ne feledje, hogy a nyeremény átadása érdekében csak a nevére, illetve a közvetlen elérhetőségeire (telefon, e-mail) van szükség.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában