Nem számított rá

2024.01.11. 06:33

Több száz liter gázolaj folyt a 86-os útra egy baleset után Vas vármegyében -fotók

Az ütközés után a totálkárosra tört személyautó az út melletti területen állt meg.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Szerdán késő este egy moldáv rendszámú Renault személyautó haladt a 86-os főúton Körmend felől Zalalövő irányába, amikor az autó egy erősen jobbra ívelő kanyarhoz ért. A sofőr elmondása szerint nem számított rá, hogy a több kilométeres teljesen egyenes útszakasz után ilyen hirtelen ekkora kanyar következik, ezért későn fékezett a jeges úton. Az autó megcsúszott, majd a menetirány szerinti bal oldali sávba csúszott át, ahol épp egy lengyel Scania kamion érkezett szemből. A személyautó épphogy elkerülte a frontális ütközést, majd az iranyithatatlan jármű a kamion jobb elejének ütközött, épp az üzemanyagtartálynál.

Az ütközés után a totálkárosra tört személyautó az út melletti területen állt meg. A teherautó üzemanyagtartálya pedig kilyukadt, amiből több száz liter gázolaj folyt a 86-os főútra. Ezt később a helyszínre kiérkező tűzoltók és a közút munkatársai itatták fel egy speciális anyaggal, majd egy seprőgép is segített az út letakarításában. 

A balesetben személyi sérülés nem történt, egy ideig félpályán haladhatott a forgalom az érintett útszakaszon, majd a műszaki mentés idején teljesen le kellett zárni az utat.

Ebben az S-kanyarban nagyon sok hasonló baleset történik, a sofőrök nem számítanak rá, hogy a több kilométeres egyenes szakasz után hirtelen egy közel derékszögű kanyar következik. Korábban itt egy vasúti átjáró volt, de a síneket már régóta nem használták, ezért az átjárót nem régen megszüntették, viszont a veszélyes kanyarok megmaradtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában