Rablás miatt őrizetben

2024.01.10. 11:43

Videó - TEK-esek fogták el a séi rablások gyanúsítottjait

A szombathelyi rendőrök nyomozása eredményeként a TEK műveleti egységei fogták el azt a férfit, aki társával többrendbeli rablást követett el a megalapozott gyanú szerint.

Vaol.hu

Forrás: Police.hu

A szombathelyi rendőrök folytattak széles körű nyomozást ismeretlen elkövetőkkel szemben két, Sé területén elkövetett rablás miatt, amelynek eredményeként a napokban elfogták azt a 31 éves és 25 éves férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók a rablások, valamint további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével – számolt be sajtótájékoztatón Fekete Géza r. alezredes, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság mb. bűnügyi főkapitány-helyettese és Kárász Ferenc r. őrnagy, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Bűnüldözési Alosztályának mb. vezetője 2024. január 10-én.

A 25 éves feltételezett elkövetőt 2024. január 7-én késő délután a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei az M86-os autóúton fogták el. Míg társát a korábban kiadott elfogatóparancs alapján január 8-án, az éjszakai órákban a Készenléti Rendőrség Szombathelyi Bevetési Osztályának járőrei és helyi rendőrök vonták intézkedés alá Szombathelyen.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az adatgyűjtés, a tanúkihallgatások és egyéb nyomozási cselekmények során került a nyomozók látókörébe az a két férfi, akik Sében egy sértett sérelmére két alkalommal követtek el rablást. Első alkalommal a nyitott teraszajtón keresztül, majd másodszor pedig a bejárati ajtó melletti üveg betörésével jutottak be abba a házba, ahol az otthon tartózkodó lakót megkötözték, különböző eszközökkel és testi erővel bántalmazták. A nő a fenyegetés és fizikai bántalmazás hatására átadta az otthon tárolt értékeit. Továbbá adatok merültek fel arra, hogy a két elkövető további vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett Szombathelyen és környékén az elmúlt időszakban. A helyszínekre minden esetben kerékpárral érkeztek.

A szombathelyi nyomozók kétrendbeli rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki őket, őrizetbe vételüket követően pedig kezdeményezték letartóztatásukat az ügyészségen - írja hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában