Vádemelés

2024.02.06. 08:18

Amit lehetett megszegett a vasi motoros: jogosítvány nélkül, ittasan kacsázva ment az úton

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Szombathelyi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akit a vádirat szerint a bíróság – szintén ittas járművezetés miatt – 2022 októberében évekre eltiltott a közúti járművezetéstől. Ennek ellenére a vádlott lakott területen súlyos fokban ittasan vezetett motorkerékpárt. Az ittas sofőr egy egyenes útszakaszon áttért a szemközti forgalmi sávba, ahonnan az útpadkán át az árokba hajtott, majd nekiütközött egy személygépkocsi oldalának.

A vádlott cselekményével több KRESZ szabályt is megszegett, mert egyrészt úgy vezette a gépjárművet, hogy szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, és ezért nem tudott az úttest menetirány szerinti jobb oldalán, jobbra tartva közlekedni, másrészt a közúti járművezetéstől is el volt tiltva. Ezen kívül a motorral úgy vett részt a közlekedésben, hogy arra a jogszabályban előírt hatósági jelzések nem voltak felszerelve.

A járási ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és (ismételt) közúti járművezetésétől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni - közölte a Vas Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában