Eljárás

2024.02.05. 09:59

Csak hitegetett - Csaló ellen nyomoztak a vasvári rendőrök

Harmincnégy rendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást a vasvári rendőrök egy Pest vármegyei férfival szemben.

Vaol.hu

Forrás: VN-archív

A vasvári nyomozók egy férfival szemben folytattak büntetőeljárást, aki közösségi oldalon hirdetett mobiltelefont és játékkonzolt, valamint álláslehetőséget is ajánlott regisztrációs díjért cserébe. Összesen harmincnégy sértettet vett rá országszerte arra, hogy a termékek árát vagy a regisztrációs díjat előre elutalják neki. Ezt követően hosszasan hitegette a vevőket, hogy ő elküldte a megvásárolt cikket, vagy éppen azt állította, nem kapta meg az utalást. Arra is többször tett ígéretet, hogy visszafizeti a pénzt, természetesen ez sem történt meg.

A beszerzett információk alapján a rendőrök azonosították a 27 éves csalót, és kihallgatták harmincnégy rendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A férfi ellen folytatott eljárást a Vasvári Rendőrkapitányság befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Nem győzzük hangsúlyozni, legyen mindig óvatos, ne hagyja, hogy átverjék!

– Soha ne utalja el előre a vételárat vagy előleget, ha idegennel köt üzletet az online térben!

– Utánvét esetén is csak a kézbesített csomag tartalmának ellenőrzését követően fizessen!

– Egy közösségi oldalon regisztrált profil nem alkalmas arra, hogy a mögötte álló személyazonosságát igazolja. Az oldalak üzemeltetői a regisztrálók adatainak valódiságát nem ellenőrzik, és az általuk feladott hirdetések valóságtartalmát sem tudják igazolni.

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában