Tragédia

2024.02.16. 14:45

Három baleset, egy halálos áldozat az M1-es autópályán, egy kamion is lángolt - fotó

Az MKIF munkatársai éppen a belső elválasztó sávot takarították, amikor egy török kisteherautó eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött a Zrt. tulajdonában lévő tehergépkocsinak, aztán egy kistehergépkocsinak az M1-es autópálya 151-es kilométerszelvényében, az Ausztria irányába vezető oldalon pénteken fél 11 körül. Az ütközés során a török jármű sofőre életét vesztette. Nem sokkal ez után ráfutásos balesetet szenvedett három kamion a sztráda lébényi szakaszán.

Vaol.hu

Forrás: kisalfold.hu

Több baleset is történt pénteken a délelőtti órában és dél körül. Az egyik halálos áldozatot is követelt.

Az M1-es autópálya 151-es kilométerszelvényében, az Ausztria irányába vezető oldalon történt balesetben egy személy életét vesztette. Egy török kisteherautó eddig tisztázatlan körülmények között ütközött neki a belső sávban az MKIF tulajdonában tehergépkocsinak, aztán egy kistehergépkocsinak - írja a kisalfold.hu

A rendőrök a szemle és a műszaki mentés ideje alatt az autópálya érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A közlekedőknek azt javasolták, hogy a 142-es kilométerszelvénynél, Lébénynél hagyják el az autópályát, és Mosonmagyaróvár térségében a 160-as kilométerszelvénynél térjenek vissza az útszakaszra. Ez a Lajta-parti város mosoni városrészében okozott nagyobb forgalmat.

A baleset kapcsán a Győr-Moson-Sopron vármegyei portál megkereste a Magyar Koncessziós Infarstruktúra-Fejlesztő Zrt.-t. Kérdéseikre adott válaszukban kiemelték: "2022. szeptember 1. óta, azaz 17 hónap alatt, 33 balesetet szenvedtek el kollégáink, 7-en kórházba is kerültek és több mint 24 járművünk sérült vagy vált használhatatlanná. Ezek alapján elmondható, hogy átlagosan kéthetente történik egy baleset, melyben érintettek kollégáink is."

Az MKIF tájékoztatása szerint pénteken kollégáik a belső elválasztó sávot takarították, mozgó terelés mellett. Az ilyen típusú tereléseket több kilométerrel korábban ún. változtatható jelzésképű táblákon, majd a munkavégzés előtt 500 méterrel 100-as, 250 méternél 80-as és a munkavégzés magasságában 60-as sebességkorlátozó táblákkal jelzik.

Megerősítették, hogy ezen balesetek legfőbb okai a sebességhatárok és a követési távolság be nem tartása, illetve a vezetés közbeni telefon használat és a figyelmetlenség.

3 kamion ütközött

A fenti halálos balesetet követően újabb ütközés is történt a sztrádán: ráfutásos balesetet szenvedett három kamion Lébénynél, az M1-es autópálya 149-es kilométerénél, a Hegyeshalom felé vezető oldalon. A műszaki mentéshez a győri hivatásos tűzoltók vonultak ki. A sztráda érintett szakaszát már egy korábban történt baleset miatt teljes szélességében lezárták.

Kigyulladt kamion

Kora délután pedig az M1-es autópályán Mosonszentmiklósnál, a Hegyeshalom felé vezető oldalon ismét összeütközött három kamion. A baleset következtében az egyik motortere kigyulladt. A műszaki mentésben a katasztrófavédelem több egysége is részt vett és eloltotta a lángokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában