Nem volt behozatali engedélye az importőrnek

2024.02.07. 16:52

Kínából származó fegyverszállítmányt állítottak meg a zalai pénzügyőrök

Megbukott a vámellenőrzéskor az az importőr, aki 1 200, közbiztonságra veszélyes kardot próbált az Európai Unióba csempészni.

Vaol.hu

Forrás: zaol.hu

Fotó: NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a vámellenőrzéseikor különös figyelmet fordítanak annak megakadályozására, hogy testi épségünket, biztonságunkat, vagy akár az életünket is veszélyeztető termékek kerüljenek forgalomba. A Zala vármegyei pénzügyőrök Kínából származó áruk tételes vizsgálatakor találtak 1 200, egyenként csomagolt, 495 milliméter pengehosszúságú kardot az áruk közé rejtve - írja a zaol.hu.

Megállapították, hogy a kardok jogszabály alapján közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősülnek, amelyek behozatalához engedély szükséges. Az importőr a vámellenőrzéskor ilyen behozatali engedélyt nem tudott bemutatni. A NAV munkatársai a kardokat lefoglalták, és büntetőeljárást kezdeményeztek ismeretlen tettes ellen engedély nélküli kereskedelmi tevékenység gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában