Összegzés

2024.02.08. 08:03

Kisebb balesetek, ittas vezetés - A vasi utakon történt az elmúlt 24 órában

Vaol.hu

Forrás: police.hu

Vas vármegyében 2024. február 7-én 5 óra és 2024. február 8-án 5 óra közötti időben kettő, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre - közölte a rendőrség.

Az elmúlt 24 órában egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vasi egyenruhások. A büki gépkocsivezetővel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholszonda, ezért őt előállították és vele szemben büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Kőszegi Rendőrkapitányságon.

Az alkoholos állapotban történő járművezetés társadalomra veszélyessége rendkívül nagy, ezért a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelt hangsúlyt fektet az ittas járművezetők kiszűrésére, szankcionálására.

Egy 26 éves sofőrrel szemben intézkedtek kollégáink Jánosházán, aki úgy ült a volán mögé, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Megállapították továbbá, hogy a gépkocsin nem volt érvényes kötelező felelősségbiztosítás, ráadásul azt korábban már a forgalom is kivonták. Az autó vezetőjét előállították és szabálysértési őrizetbe vették. Vele szemben eljárást kezdeményeztek.

A járművezetés egyik személyi feltétele a KRESZ szabályozása szerint, a jármű vezetésére a jogszabályban meghatározott érvényes vezetői engedély, vagy - az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes járművezetési jogosultság. Az engedély nélküli vezetés elkövetőjét őrizetbe vehetik a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának időpontjáig!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában