Baleset

2024.02.08. 17:48

Orrfacsaró bűz - Állati belsőségek borultak Szombathely határában az útra - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Csütörtökön délután egy szlovén rendszámú kamion haladt a 86-os úton Szombathely határában, amikor a szerelvény pótkocsijának ajtaja kinyílt és a szállított állati belsőségek az útra borultak. A bűzös rakomány több mint egy kilométeren keresztül folyt az útra, mire a sofőr észrevette a bajt és félre tudott állni. A belsőségek a Rozsnyó utca és a Vépi út közötti szakaszon a teljes külső sávot beterítették.

A kamion pótkocsija alkalmatlan volt az ilyen rakomány szállítására, információink szerint a sofőr emiatt szólt is a főnökének, de ennek ellenére el kellett indulnia a rakománnyal. A pótkocsi hátsó ajtajait PUR-habbal fújták ki, hogy ne boruljon ki azonnal a rakomány, de ez nem tartott ki sokáig.

Úgy tudjuk, hogy a sofőr bírságot kapott az eset miatt, és várhatóan még hosszú ideig el fog tartani, mire a rengeteg útra borult belsőséget el tudják takarítani. A mentés ideje alatt a külső sávot le kellett zárni az érintett több mint egy kilométeres szakaszon. Az erre autózók készüljenek fel, ugyanis nem csak az úton lévő anyagot kell kerülgetni, de iszonyú büdös szag is terjeng a környéken.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában