Továbbra is sikertelenül

2024.02.20. 09:15

Öt hete keresik a Fertő-tavon eltűnt korcsolyázót

Továbbra sem vezetett sikerre a Fertőn öt hete eltűnt korcsolyázó keresése. Hétfőn az osztrák rendőrség és a környék számos tűzoltóságának önkénteseinek együttműködésével ismét folytatódott a január elején eltűnt 55 éves férfi keresése.

Vaol.hu

Forrás: burgenland.orf.at

A burgenland.orf.at tájékoztatása szerint a Fertő-tó jelenleg átlagosan 1.40 méter mély, az eltűnt korcsolyázó utáni kutatást pedig jelentősen nehezíti a szél és az eső is. 

Számos eszközt bevetnek a hatóságok

A vízirendészet tagjai az önkéntes tűzoltósággal kiegészülve naponta vizsgálja át a tó fenekét szonárral felszerelt hajó segítségével, ám a keresés továbbra sem vezetett sikerre. A szonár hajó irányítása és a képernyő szemmel tartása is nagy fegyelmet igénylő feladat, ezért négy fős legénység váltja egymást egy-egy vízre szállás során - mondta el Gerald Kaintz, a vízirendőrség állami koordinátora.

Ha az időjárás lehetővé teszi, a kutatásba helikopter, drónok és keresőkutyák is bekapcsolódnak. Az önkéntes tűzoltók öt hete nyújtanak támogatást a szerveknek. 

- A cél természetesen az, hogy megtaláljuk az illetőt, és a hozzátartozóknak is bizonyosságot adjunk arról, hogy mi történt az 55 éves korcsolyázóval, aki még január elején indult el korcsolyázni a Fertőn, a férfi mobiltelefonja később még Podersdorf közeléből adott jelet, majd eltűnt. Természetesen, amíg a hatóságok úgy döntenek, hogy folytatják a kutatást, mi is itt leszünk velük - mondta Lukas Fürst, a Fertő tűzoltóság munkatársa, aki a keresés megkezdése óta teljesít szolgálatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában