Vasban négy helyszínen

2024.02.06. 17:29

Rendőrségi véradó nap: tizenötödik alkalommal rendezték meg Vasban is - fotók

Tizenötödik alkalommal szervezték meg a rendőrség hivatalos véradó napját, Vasban négy helyszínen nyújthatják karjukat a rendőrök.

Csabai Bernadett

Forrás: Unger Tamás

Szolgálatteljesítés közben 2008. február 11-én halt hősi halált Borbély Zoltán posztumusz rendőr hadnagy. Emlékére hozták létre a rendőrség hivatalos véradó napját, ami 2010 óta minden évben február 11-dike.

Vas vármegyében is 15. alkalommal rendezték meg négy helyszínen a rendőrségi véradást – tájékoztatott Seffer Lilla r. őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette, minden évben nagy az érdeklődés a program iránt: tavaly 265 munkatárs nyújtotta karját, tegnap is sokakat vártak.

Megtudtuk azt is, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Vöröskereszt Vas Vármegyei Szervezetével közösen tavaly negyedévente szervezett véradást, a főkapitánysági állomány köréből mindösszesen 426-an vállaltak szolidaritást a bajba jutottak megsegítéséért.

A véradó munkatársak közül három kolléga jutalmat is átvehetett tegnap: dr. Pilisi Gábor r. ezredes, Vas vármegyei rendőr-főkapitány, Ribes Attila r. alezredes, az IPA magyar szekció Szombathelyi Szervezet örökös tiszteletbeli elnöke, valamint Czirók Tamás, a Magyar Vöröskereszt Vas Vármegyei Szervezetének képviselője adta át az ajándékokat.

A főkapitányi főnyeremény Takács Zoltán András c. r. alezredeshez, a Vas Vármegyei RFK Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály Vasúti Alosztályának alosztályvezetőjéhez került. A helyszínen megtudtuk: Takács Zoltán András régóta oszlopos tagja a rendőrség véradási akciójának, a tavalyi volt a negyvenötödik alkalom, hogy karját nyújtotta. – Azért tartom fontosnak a véradást, mert ezzel önzetlenül, személytelenül, csak az embertársainkra koncentrálva tudunk segíteni másokon. Mindenkit arra buzdítok, hogy adjon minél többször vért! –nyilatkozta az alezredes.

Az IPA Szombathelyi Szervezetének ajándékát Udvardiné Desics Hajnalka r. törzsőrmester, a Rendészeti Igazgatóság Közigazgatási Hatósági Szolgálat Döntéshozatali Osztályának segédelőadója, illetve Obrecsán Andrea rendvédelmi igazgatási alkalmazott, a Rendészeti Igazgatóság Közigazgatási Hatósági Szolgálat Döntéshozatali Osztályának ügyviteli segédelőadója kapta. A Vöröskereszt ajándékcsomagját pedig Benda Renáta vehette át, aki a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közigazgatási Hatósági Szolgálat Háttértámogatási Osztályának ügyviteli alkalmazottja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában