Baleset

2024.02.11. 21:22

Súlyos baleset történt egy vidámparkban

Vasárnap válságos állapotban szállítottak kórházba két sérültet a kelet-spanyolországi Tarragona közelében található Port Aventura vidámparkból, miután egy fa dőlt a Tomahawk nevű hullámvasútra. A park üzemeltetőjének közleménye szerint a rendkívül szeles időjárás okozta a balesetet, amikor a hullámvasút közelében álló fa ágai rázuhantak a kocsik utasaira.

Vaol.hu

A szerencsétlenségben összesen 14-en sérültek meg. A két súlyos állapotú sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba, rajtuk kívül még hárman szorulnak kórházi ellátásra. A Tomahawk nevű látványosságot a hatósági vizsgálat idejére lezárták, de a vidámpark továbbra is üzemel.

Az El País című napilap szerint a kedvezőtlen időjárás miatt a park több játéka biztonsági okokból nem üzemelt a nap folyamán, ám a Tomahawkot nem zárták be kis mérete és enyhébb kanyarjai miatt, ami miatt inkább kisgyerekes családok használják.

Ez nem az első baleset ezen a hullámvasúton. 2009-ben egy vidámparki alkalmazott meghalt, miután a karbantartási munkálatok közben az egyik vagon elgázolta. (MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában